У Сумах презентували унікальну культурно-мистецьку виставку

06.11.2018

Жителі міста Суми та області першими серед чотирьох регіонів на сході України отримали можливість відвідати презентацію виставки, що унікально поєднала класичне барокове мистецтво кінця XVIII-XIX століття, представлене творчістю Іоанна Георга Пінзеля, та традиційне народне мистецтво українців кінця XIX-ХХ століття із різних областей України.

Виставка самобутніх українських строїв та вишиванок, фотографій робіт відомого скульптора XVIII сторіччя Іоанна Пінзеля подорожуватиме сходом України протягом двадцяти днів, починаючи з міста Суми.

За словами організаторів, Сумщина має значний внесок у цей національний культурно-мистецький проект, адже нашу область у колекції представляють – кролевецькі рушники.

«Минулого року разом з посольством України в Туреччині було реалізовано мистецький проект «Код ДНК», де українська сторона представляла рушники із західної та центральної України, а Туреччина – килими, і найбільшу кількість становили саме кролевецькі рушники з Сумщини. Неймовірне поєднання колористики українських рушників з турецькими килимами спонукало подовжити термін виставки ще на один місяць» – розповів керівник БО «Благодійний фонд родини Демкур» Тарас Демкур.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: