1,5 річна дівчинка ледь не померла від насіння

06.11.2018

Ніч із понеділка на вівторок видалася для глухівських медиків дуже неспокійною: в одному із сіл району дівчинці віком 1 рік і 7 місяців стало погано, у неї відкрилася блювота.

Дитина тимчасово проживала у бабусі, і пенсіонерка викликала швидку допомогу. Бригада медиків намагалася з’ясувати причину такої сильної блювоти і поганого самопочуття дівчинки, проте бабуся ніяких підозр ні на що не мала, запевняла, що внучка вживала свіжу домашню їжу і останній прийом їжі, вечеря, був о 19.00.

Швидка доставила дитину в Глухівську ЦРЛ, де лікарі намагалися полегшити стан маленької пацієнтки. Як розповіла педіатр, у блювотних масах крихти була ціла жменя лушпиння насіння соняшнику, і всім відразу стало ясно, чому дитині погано. Крім блювоти у глуховчанки було ще у затруднене дихання – явно там щось заважало.

Побоюючись за життя і здоров’я пацієнтки, керівництво лікарні серед ночі викликало реанімаційну бригаду з обласного центру і крихту санавіацією доставили в Сумську обласну дитячу клінічну лікарню. Однак навіть фахівці такого рівня не змогли допомогти дитині, тому відправили її столичним колегам – у республіканський медичний заклад «Охматдит». Там із дихальних шляхів дитини шляхом бронхоскопії витягли четвертинку насіння.

Як розповіла педіатр із Глухова, подібний випадок в її півстолітній практиці стався вдруге.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: