Неповнолітні викрали 300 кг металу

06.11.2018

Повідомлення про крадіжку до Глухівського відділу поліції надійшло від місцевого жителя. За словами чоловіка, двоє юнаків обікрали одну з приватних фірм та поцупили звідти метал, який перевозять на мотоблоці. 

Інформацію вирішили перевірити правоохоронці. А виїхавши на вказане місце, помітили мотоблок, на який вказав заявник. Кермував ним 14-річний хлопець зі своїм 16-річним раніше судимим за злочини, пов’язані з металобрухтом, товаришем. Хлопці зізналися, що везуть до найближчого пункту приймання металобрухту близько 300 кг металу. Коли правоохоронці спитали про його походження, ті почали нервувати, плутатись у відповідях і врешті-решт зізналися, що вони його вкрали.

Серед викраденого – дев’ять металевих контейнерів для зберігання зерна загальною вагою майже 300 кілограмів, які вони планували здати та отримати за них гроші, але не встигли. Наразі за цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Молодшому учаснику злочину загрожують лише міри виховного характеру, його приятеля судитимуть на загальних підставах. Покаранням за цей злочин може стати позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: