У дерев’яному будинку вибухнув газовий балон

06.11.2018

За даними 2-го Державного пожежно-рятувального загону Шосткинського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Сумській області, пожежа сталася в п’ятницю, 2 листопада, в селі Глазове. Об 11:45 в службу «101» надійшло повідомлення про те, що горить житловий будинок, в якому, ймовірно, може бути людина. За словами селян, у будинку жив 66-річний чоловік-інвалід, який зловживав спиртним.

На гасіння виїхало 4 пожежні автомобілі ГПСЧ-5 із Шостки, а також місцеві пожежні команди сіл Івот, Каліївка і Глазове. По їх прибуттю полум’ям був охоплений уже майже весь будинок. Селяни розповіли, що чули вибух газового балона, після чого дерев’яний будинок, площею близько 75 кв.м. спалахнув, як сірник.

Увійти всередину будинку вже було не можливо. О 14:20 пожежу загасили, а під завалами, недалеко від виходу, біля вікна, виявили обгорілі залишки тіла людини. Мабуть, чоловік намагався вибратися, але не встиг … Судмедекспертиза встановила, що загиблий – господар будинку.

За словами селян, чоловік проживав один, колись кинув дружину одну з двома дітьми. Через перенесених двох інсультів погано пересувався, мав проблеми з пам’яттю. Останнім часом за ним доглядала соцпрацівник. Нерідко чоловік часто і сам розігрівав собі їжу, а сірники просто кидав на підлогу, поруч із газовою плитою, біля якої було багато дрантя. Саме з цього місця, як вдалося визначити, і почалося загоряння.

Ймовірною причиною пожежі фахівці вважають необережне поводження з вогнем самого власника будинку.

Джерело: http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: