Сумські школи знову борються з незаконним будівництвом

07.11.2018

Схоже, двом школам у Сумах не пощастило найбільше: гімназія №1 та школа №12 виявилися в самому центрі міста, а тому постійно піддаються зазіханням з боку сусідів-забудовників.

Нещодавно ледве-ледве вдалося зупинити зведення мало не у дворі школи багатоповерхового торгового центру (замість квіткового павільйону), а зараз навчальні заклади борються із забудовою з іншого боку. Поруч із центральним входом школи на вул. Шевченка, 18, зводять ще одну споруду.

На сесії Сумської міськради депутат Ірина Губська, директорка гімназії, попросила колег підтримати її запит з проханням провести перевірку виконання припису міського ДАБК. Виявляється, незважаючи на те, що інспектори вже були на місці та зупинили будівництво, роботи тривають. «Зі стіни виростає спорудження. І юристи радять нам провести перевірку виконання припису», – розповіла вона.

Мер Олександр Лисенко заявив: «Давайте включати цю споруду в перелік об’єктів на демонтаж – прямо на наступне засідання виконкому. Адже це не будівельний об’єкт, це стіна біля центрального входу в першу гімназію. Я вже говорив демонтувати цю споруду: а то спочатку майданчик, потім стіна і т. ін. – і буде прибудова».

Однак Ірина Губська попросила не рубати з плеча: щоб не підставляти міськраду, у даному випадку спочатку потрібно перевірити виконання припису, а вже якщо він не виконується, після цього можна виносити рішення про демонтаж. Це рада юристів і практика судів. Так депутати і вирішили.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: