На Сумщині викрили нелегального забудовника котеджів

07.11.2018

Податковою міліцією Сумщини ліквідовано широкомасштабну схему ухилення від сплати податків при забудові котеджного містечка із застосуванням праці неоформлених найманих працівників.

В рамках проведення операції «Будівельник» та оперативного супроводження кримінального провадження за ч.3 ст. 212 КК України було встановлено одного із місцевих ФОП, який будував у регіоні котеджне містечко, наймаючи робітників без офіційного оформлення трудових відносин.

З метою ухилення від сплати податків фігурант використовував схему передачі належних йому земельних ділянок під забудову іншим громадянам по договору суперфіцію, нібито під самостійне ними будівництво. Насправді ж громадяни купували у забудовника збудовані «під ключ» індивідуальні житлові будинки з земельною ділянкою, введені в експлуатацію, з усіма підключеними комунікаціями та всією необхідною документацією.

Для пошуку покупців широко використовувалась реклама на спеціально створеному сайті в мережі Інтернет та в соціальних мережах.

При цьому, жодних податків а ні з доходів від реалізації об’єктів будівництва, а ні з виплаченої заробітної плати підприємець не нараховував та не сплачував.

Таким чином фігурант ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб тільки з власних отриманих доходів на загальну суму 4,5 млн. грн. Окрім того, встановлено особи понад 60 будівельників, які працювали на зловмисника без оформлення трудових відносин.

На підставі ухвал суду проведено 9 обшуків за місцями проживання фігурантів та в автотранспорті забудовника, в офісних приміщеннях, на будівельних об’єктах, у банківській установі, в державних реєстраційних та контролюючих органах.

За результатами проведених заходів вилучено бухгалтерські, дозвільні та реєстраційні документи, що підтверджують проведення забудови на всіх земельних ділянках котеджного містечка безпосередньо фігурантом, а не покупцями будинків;документи щодо закупівлі будівельних матеріалів, що використовувалися забудовником при будівництві котеджного містечка, а також чорнові записи;печатки підконтрольних фігуранту суб’єктів господарювання, що використовувалися у протиправній схемі;комп’ютерну техніку, жорсткі диски та флеш носії інформації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: