Сумські опозиціонери просять облаштувати освітленням пішохідні переходи по проспекту Шевченка

07.11.2018

«Українська статистика свідчить: щодня в країні гине 10 пішоходів і сотні піддаються різним травмам. У кожному місті є свої так звані «чорні плями». Останнім часом у Сумах, в особливості, коли перекрили міст по вул.Горького, таким став проспект Шевченка. Тут мало не кожні сто метрів знаходиться пішохідний перехід. Відповідно, зустрічаються два учасники дорожнього руху: водій і пішохід. Відтак – аварії», – розповідає голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко.

Жителі прилеглої території скаржаться на необлаштованість пішохідних переходів, їх погане освітлення, велику ймовірність травмування людей та зіткнень автівок. Із цими проблемними питаннями звернулися до опозиціонерів.

Кандидат юридичних наук, помічник депутата обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Володимира Пилипейка Дмитро Єфіменко говорить, що майже місяць тому близько 8 години ранку на пішохідному переході по проспекту Тараса Шевченка автомобіль збив жінку з дитиною, яку вона вела до школи. А минулого тижня під колеса автівки потрапив студент, який наразі перебуває в лікарні з тілесними ушкодженнями. «Незабаром почнеться ожеледиця і ситуація ще погіршиться, якщо її не виправити», – упевнений політик.

«На моє переконання не тільки швидкість повинна бути в межах норми, а й освітлення доріг бажає кращого. Особливо переходів, – зазначає Олександр Стрельченко. – Водій не завжди бачить людину на дорозі при тому освітленні, яке тут є. А якщо на узбіччях ще й припарковані машини і погані погодні умови, ситуація взагалі стає складною. Тому я направив депутатське звернення на ім’я міського голови Сум Олександра Лисенка з вимогою негайного реагування і облаштування міських пішохідних переходів. Ми сподіваємося, що таким чином буде скорочена кількість ДТП, а відтак і травмованих жителів міста».

Опозиціонери пропонують вжити вичерпних та дієвих заходів щодо облаштування наявних пішохідних переходів по проспекту Тараса Шевченка, а саме з перетину з вул. Героїв Сумщини до перехрестя з вул. Леваневського, комплексами, які включають в себе світлодіодне освітлення пішохідного переходу, знаки пішохідного переходу із світлодіодною підсвіткою, та секцію світлофору, яка подає світловий імпульс жовтого кольору.

Міська влада має надати відповідь на звернення протягом місяця. Втім опозиціонери чекають не на відповідь, а на конкретні дії, аби виправити ситуацію ще до настання холодів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: