Секретар Сумської міськради публічно образив кореспондентку СТС

07.11.2018

Позаштатна кореспондентка сумського телеканалу “СТС” Альона Щербакова повідомила про перешкоджання з боку секретаря Сумської міської ради Андрія Баранова під час спроби взяти у нього коментар. Про це вона повідомила Інституту масової інформації.

Інцидент стався 5 листопада після апаратної наради в міськраді. За словами журналістки, вона намагалася взяти коментар із відеозаписом на камеру для підготування матеріалу програми журналістських викриттів “(не)ПРИЧЕТНІ” на тему фінансів політичних партій. Але, зауважила Щербакова, секретар почав її ображати та штовхнув зі сходів.

Журналістка хотіла запитати про внесення Барановим та його рідним братом на рахунки політичної партії “Батьківщина” внесків у розмірі 100 тисяч гривень. Альона Щербакова стверджує, що чиновник був попереджений завчасно про коментар і тему. Також, за її словами, вона раніше зверталася через прес-службу місцевого осередку партії “Батьківщина” щодо коментаря, але отримати не вдалося через відрядження секретаря.

“По закінченню апаратної наради я підійшла до Андрія Баранова, аби поставити запитання і взяти коментар. У відповідь почула лайку і образи мене як журналіста. До того секретар Сумської міськради Андрій Баранов штовхнув мене зі сходів, вдаривши ліктем. Він знав, що я дію як журналіст, умисно перешкоджав моїй професійній діяльності і ображав мене як журналіста в присутності громадськості, депутатів міської ради і працівників міської ради, завдаючи мені тим самим моральної шкоди”, – розповіла журналістка.

Також Щербакова повідомила ІМІ, що за цим фактом подала до прокуратури заяву про перешкоджання.

У свою чергу Андрій Баранов розмістив 5 листопада на своїй сторінці у Фейсбуку пост щодо Щербакової. Він вважає, що журналістка відпрацьовує замовні матеріали щодо нього, а того дня намагалася його спровокувати на конфлікт під час спроби взяти у нього коментар.

“Починається нова волна замовних сюжетів від СТС? Як завжди роль вентилятора для висмоктаного з хворої голови лайна, яке потім пускають в ефір, виконує нєкто Альона Щербакова – абсолютно непрофесійна особа, яка називає себе журналісткою. Ця брехлива істота вважає, що можна обливати брудом людей, а потім спокійно “брати коментірі” та очікувати, що її при цьому будуть поважати. Сьогодні на апаратній нараді при Сумському міському голові ця “журналістка” намагалась спровокувати мене на конфлікт та взяти коментар. Знаючи її амплуа – послав її подалі!” – написав він.

Джерело: https://imi.org.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: