Чи з’являться у Сумах контейнери для небезпечних відходів?

08.11.2018

Електронна петиція “Утилізація небезпечних відходів”, якою пропонувалося встановити в Сумах контейнери для безкштовної здачі відпрацьованих батарейок, ламп, термометрів та медикаментів, назбирала потрібну кількість підписів та отримала відповідь.

За інформацією профільного структурного підрозділу міськради, надавачі послуг зі збирання ТПВ та ремонтних відходів у місті Суми ТОВ “А-МУССОН” та ТОВ “Сервісресурс” не мають відповідних ліцензій на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.

“Враховуючи актуальність даного питання, негативний вплив від неврегульованого поводження з небезпечними відходами, що утворюються у домогосподарствах, департаментом було направлено листа до головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області з проханням долучитися до вирішення зазначеного питання та надати роз’яснення щодо вимог із встановлення контейнерів для збору небезпечних відходів (люмінісцентні лампи, батарейки, ртутні термометри) та правил погодження їх місць розташування у місті Суми”, – повідомляють в департаменті інфраструктури.

У головному управлінні Держпродспоживслужби у Сумській області зауважили, встановлення контейнерів, які будуть експлуатуватися в вільному режимі (без належного контролю) не може виключати можливість стороннього втручання, що може призвести щонайменше до забруднення прилеглої території.

“Серед можливих прийнятних варіантів збирання небезпечних відходів у м. Суми може бути створення в місті мережі приймальних пунктів, де буде організоване приймання, накопичення та тимчасове зберігання окремих небезпечних відходів (люмінісцентних ламп, батарейок, ртутних термометрів, тощо) при умові дотримання розривів до житлових будинків, лікувальних, навчальних закладів, місць відпочинку населення, громадських місць. Крім того, можливе збирання небезпечних відходів (в т.ч. з пунктів) транспортом спеціалізованих організацій за графіком, за умови не змішування різних видів відходів і неприпустимості пошкоджень люмінісцентних ламп, батарейок, ртутних термометрів”, – наголошують в головному управлінні Держпродспоживслужби у Сумській області.

Департамент інфраструктури опрацьовує питання безпечності та доцільність встановлення контейнерів для роздільного збору небезпечних відходів (люмінісцентні лампи, ртутні термометри та батарейки) і фінансування даних цілей з міського бюджету у 2019 році.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: