Серійний злочинець намагався виправдатися захопленням наркотиками

08.11.2018

Починаючи з серпня, до поліції Конотопського відділу постійно почали надходити повідомлення про крадіжки від місцевих громадян. Почерк за яким діяв зловмисник, був однаковим, тож правоохоронці розпочали оперативно-розшукові заходи, націлені на його викриття.

«Оперативники провели цілий комплекс заходів, в рамках чого була отримана інформація про ймовірного підозрюваного – 27-річного уродженця іншої області, що тимчасово мешкав у Конотопі, – коментує Богдан Войцеховський, начальник Конотопського відділу поліції. – Чоловіка затримали. У скоєному він зізнався, пояснивши свої вчинки захопленням наркотиками».

Підозрюваний розповів, що в Конотопі проживає зі своєю співмешканкою і ніде не працює. Тож на життя «заробляв» крадіжками з будинків місцевих жителів. Своїх жертв обирав дуже просто: дивився на вікна квартир нижніх поверхів, куди можна було легко потрапити всередину. Потім вдирався туди та брав все, що здавалось йому цінним. Серед «здобутків» – гроші, золоті прикраси, мобільні телефони, нова побутова техніка, тощо, які збував своїм знайомим або здавав до ломбарду. Отримані в такий спосіб гроші, витрачав на придбання чергової дози наркотику, або на власні потреби.

У поліції вже довели причетність чоловіка до п’яти таких злочинів та продовжують його перевіряти на скоєння інших аналогічних злочинів у місті та районі. Судом йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його дії кваліфікували як крадіжка поєднана з проникненням у житло за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: