Екс-керівник Охтирської психлікарні вважає, що її вирішили катувати морально

09.11.2018

Справу екс-керівника Охтирської психлікарні Лілії Неофітної розглядатимуть по суті. Так вирішили 8 листопада під час підготовчого засідання. Прокуратура обвинувачує жінку та патологоанатома у залишенні пацієнтів у небезпеці. Йдеться про події зими 2017 року, коли від пневмонії в лікарні померли 4 людей.

Лілія Неофітна з 2009 до 2017 року очолювала охтирську психлікарню. Наразі її обвинувачують у залишенні пацієнтів у небезпеці.

“Це кримінальне провадження – це твір на вільну тему «Як розправитися з Неофітною». Працівники прокуратури є виконавцями політичного замовлення. Мене вирішили катувати морально”, – говорить Лілія Неофітна.

Інша жінка – патологоанатом тієї ж лікарні. За версією прокуратури, вона вносила неправдиві відомості до журналу розтину тіл померлих.

“Я повністю покладаюся на розсуд суду”, – говорить Юлія Максименко.

У підготовчому судовому засідання сторона захисту у своїх виступах просила повернути обвинувальний акт прокурору.

“Які саме умисні насильницькі дії – дію чи бездіяльність учинила Лілія Павлівна. Там вказано, що температура в лікарні була нижче встановлених норм ДБН. Я навіть не буду сперечатися. Але жодного посилання на те, які об’єктивні дії вчинила Неофітна – цього в обвинувальному акті не вказується”, – говорить адвокат Валерій Буняк.

“Сторона захисту читала обвинувальний акт в тій частині, яка їм сподобалася. Повністю обвинувальний акт не прочитай. Бо не побачити об’єктивну і суб’єктивну сторону в обвинувальному акті на 41 сторінку – це, на мою думку, є спосіб маніпулювання сторони захисту. Вважаю, що у цьому кримінальному провадженні досудове розслідування проведено повно та всебічно і справа підлягає до судового розгляду”, – говорить Роман Дронов, прокурор прокуратури Сумської області.

Після години в нарадчій кімнаті суддя вирішує прихначити справу до розгляду.

Наступне судове засідання призначили на 14 листопада на 9 ранку. Йдеться про події зими 2017 року. Тоді у деяких відділеннях психлікарні зафіксували температуру плюс 13 градусів. Якщо вину обвинувачених доведуть, то за статтею «Залишення у небезпеці» – їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

24 лютого 2017 року депутати облради проголосували за звільнення Лілії Неофітної. Зараз це рішення вона оскаржує в Зарічному районному суді м. Суми.

Джерело: https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: