На Сумщині рятувальники здійснили заповітну мрію дівчинки

09.11.2018

Усі звикли бачити в рятувальниках відважних людей, які ліквідовують надзвичайні події, щодня приборкують вогняну стихію та визволяють людей із небезпек, та вони також можуть ставати справжніми чарівниками. Це довели працівники Служби порятунку в м. Охтирка. Нещодавно до них звернулися представники міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, з проханням здійснити найзаповітнішу «рятувальну мрію» їх вихованки з особливими освітніми потребами. Дівчинка Настя із самого дитинства хоче стати вогнеборцем. Дізнавшись про незвичайне захоплення юної землячки, рятувальники вирішили влаштувати їй незабутній сюрприз.

8 листопада, на шляху до школи, до Насті наблизився пожежний автомобіль. Із великого червоного авто вийшов вогнеборець із повітряними кульками і запропонував дівчинці провести цей день як справжній рятувальник. Переповнена позитивних вражень дівчинка не задумуючись погодилась. За мить вона вже сиділа в пожежному автомобілі та вулицями Охтирки прямувала до найзаповітнішого для неї місця — пожежно-рятувальної частини.

У підрозділі юну гостю зустрів Денис Масіч, дитяча мрія якого вже здійснилась і він працює пожежним. Вогнеборець ознайомив дівчинку з технікою, яка знаходиться на озброєнні охтирських рятувальників та її оснащенням. Настя із захопленням розглядала пожежно-рятувальне обладнання, яке допомагає ліквідовувати пожежі та визволяти людей із різних небезпек. Найбільшу радість викликала у неї можливість приміряти каску та бойовий одяг вогнеборця. Але найцікавіше було ще по переду. Дівчинка подорожувала кабінетами і дізнавалась, як відбувається отримання телефонного повідомлення про надзвичайну подію, та як загалом організоване несення служби у частині. Після цього рятувальники запросили Настю на святковий сніданок. За столом із чаєм та солодощами вона розпитувала вогнеборців про їхню роботу.

Радості дівчинки не було меж, коли їй запропонували взяти участь у ліквідації “пожежі”. Разом із черговим караулом, який збирався на умовний виклик, у касці та пожежних рукавицях — крагах, Настя попрямувала до великих червоних машин. Наблизившись до місця призначення, дівчинка разом із вогнеборцями розгорнула рукавну лінію та за допомогою ствола струменем води ліквідовувала “загоряння”. Після успішного приборкання умовної пожежі Насті вручили “Свідоцтво юної рятувальниці” та подарували іграшкову пожежну машину, комплект вогнеборця і справжню каску з крагами.

Дівчинка того дня таки потрапила до рідної школи. До неї її привіз уже знайомий червоний автомобіль. Із бурхливими оплесками на подвір’ї школи Настю зустріли однокласники. Діти привітали її з втіленням рятувальної мрії. Дівчинка не приховувала своєї радості та обіймала працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: