У Сумах покажуть фільм для незрячих

09.11.2018

У рамках міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays Ua покажуть фільм з тифлокоментарями “Віддалений гавкіт собак”.

Документальний фільм “Віддалений гавкіт собак” (The Distant Barking of Dogs) данського режисера Сімона Леренга Вільмонта за півроку зібрав нагороди кількох кінофестивалів Європи – у Нідерландах, Швеції, Греції. Події у кінострічці розгортаються на сході України, поблизу лінії фронту. У центрі сюжету – життя 10-річного хлопчика Олега, який живе зі своєю бабусею у Гнутовому на Донеччині. Після початку воєнних дій на Донбасі вони залишаються в селі і спостерігають за тим, як виїжджають інші. Фільм триває 90 хвилин.

Тифлокоментування – додаткова звукова доріжка для людей із порушенням зору, де описується те, що відбувається в кадрі. Фільм із такою функцією вперше показують у рамках фестивалю. Загалом практика забезпечення відеоконтенту спеціальним аудіоописовим коментарем за кордоном існує вже понад 30 років, а в Україні такі проекти почали запускати лише в 2013 році.

Презентація відбудеться 13 листопада у прес-залі обласного прес-клубу. Початок о 14.00.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: