Біля театру ім. Щепкіна хочуть звести кафе швидкого харчування

09.11.2018

За театром ім. Щепкіна орендар землі, через яку змінили умови реконструкції Театральної площі, збирається побудувати кафе.

«2 роки тому я подавав інвестиційний проект на Лисенка, де розглядав, що я підведу кабелі до 40 ліхтарів на всій Театральній площі та зроблю лед-освітлення, сумчани могли б уже мати Театральну площу 2 роки тому. І також узяти на баланс цілорічну оплату на свою фірму. Це буде кафе швидкого харчування», – говорить директор приватної фірми «Сейро» Олексій Маковий.

Договір оренди на 4 сотки землі за театром міська рада уклала з фірмою «Сейро» у 2002 році. За рік, за словами директора департаменту забезпечення ресурсних платежів міськради Юрія Клименка, ця територія була визнана рекреаційною зоною і міська рада скасувала власне рішення про укладення договору оренди. У свою чергу фірма «Сейро» звернулася до приватного нотаріуса Тамари Бурбики, яка внесла договір до електронного реєстру. Зараз міськрада судиться з нотаріусом та фірмою «Сейро», вважаючи договір оренди не дійсним. Представник фірми вважає, що міська рада не може розірвати договір в односторонньому поряду.

Нагадаємо, 7 листопада міський архітектор провів брифінг про зміни оголошеного конкурсу на реконструкцію Театральної площі в Сумах. Одна з причин – за театром є земельна ділянка, що знаходиться в оренді у фірми «Сейро», тому на цьому місці нічого проектувати не можна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: