Майже 500 учнів та студентів Сумщини стали учасниками XIX міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

10.11.2018

Кращих знавців української мови серед учнівської та студентської молоді, їхніх педагогів-наставників, яких згуртувала зала Сумського обласного драматичного театру з нагоди відкриття ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, привітав голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО.

Вітаючи учасників урочистого зібрання, очільник Сумщини відзначив унікальну здатність української мови – об’єднувати, згуртовувати, консолідувати.

«Варто згадати, як під час Революції Гідності нас всіх об’єднало українське слово, українська пісня. Коли у вирішальний час новітньої історії зблизився Схід і Захід, Північ і Південь, – говорив Микола Клочко. – Цей мовний конкурс вражає своєю масштабністю та чисельністю, адже він збирає навколо себе понад 5 мільйонів людей із багатьох країн світу, де мешкають українці».

Приємним є той факт, що до списку перемог Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика область додала і своїх двох переможців із міста Суми.

Микола Клочко вручив грамоти голови Сумської обласної державної адміністрації учителям та викладачам, які доклали зусиль до перемог своїх вихованців.

«Мені подобається відвідувати різні куточки України і одним із моїх улюблених є ваша область. Останні роки Сумщина демонструє високі показники як у вищій, так і середній освіті. І підтвердженням цього є те, що ви наразі знаходитеся на завершальному етапі освітньої реформи», – наголосив заступник міністра освіти та науки України Роман ГРЕБА. Він нагородив нагрудним знаком «Відмінник освіти» Вікторію БЕСПАЛУ, вчителя української мови та літератури Великочернеччинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів, учні якої є постійними учасниками та переможцями різних етапів цього мовно-літературного конкурсу.

Знаковими стали слова голови журі конкурсу Павла ГРИЦЕНКА, який зауважив, сьогодні Сумщина розпалила олімпійський вогонь україномовної естафети, яким дала сигнал всій Україні – ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика розпочався.

Неймовірна атмосфера урочистого та святкового заходу поєднала всіх учасників та гостей у єдину спільноту, для якої мова є скарбницею духовних надбань нації.

????????????????????????????????????

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: