Бібліотеці пожертвували 7 тисяч євро

12.11.2018

Відвідини оновленої Тростянецької публічної бібліотеки у вересні, на День міста, надихнули прапраправнучку цукрозаводчика Леопольда Кеніга пані Sibylle Strack-Zimmermann на нову благодійну справу. Поспілкувавшись з директором бібліотеки Людмилою Єфремовою та дізнавшись, що бібліотечні фонди потребують осучаснення та поповнення пані Сібілія перейнялася цим питанням й знову вирішила допомогти. Слід зазначити, що тема книгозбірні, читання, меценатці є дуже близькою, бо вона свого часу працювала в книжковому магазині.

Пані Sibylle Strack-Zimmermann тростянецькими бібліотекарями був надісланий перелік книжок, які бажано б мати у Тростянецькій публічній бібліотеці. Це новинки української та зарубіжної поезії та прози, програмні шкільні посібники, література для саморозвитку тощо. Ухваливши перелік примірників, пані Сібілія вже перерахувала 6975 євро для їх придбання.

За словами директора бібліотеки Людмили Єфремової, за благодійні кошти будуть придбані сучасні книжки кращих українських видавництв. Варто нагадати, що прапраправнучка Л. Є Кеніга допомагає бібліотеці вже вдруге. У листопаді 2017 року було придбано 340 примірників дитячої літератури за її кошти в сумі близько 36 тисяч гривень.

Джерело: sumypost.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: