Микола Березін: Можливості для розвитку Сумщини є — немає відповідальності чиновників

13.11.2018

Аби досягнути реального соціально-економічного розвитку Сумщини, не варто розраховувати на Київ та чекати субвенцій. Потрібно шукати власні резерви, аби своїми ж руками, від нестачі фінансування, не довелося закривати школи, дитсадки, ФАПи та лікарні. У цьому впевнений депутат обласної ради (фракція «Відродження»), голова бюджетної комісії Микола Березін.

«Потрібно на місцях розвивати галузі економіки і примусити над цим працювати керівників районів, міських та сільських рад. Тим паче вони зобов’язані це робити в рамках закону «Про місцеве самоврядування в Україні».

Політика зверху диктує нові правила. Сьогодні на місцеві бюджети додають все нові фінансові навантаження — у вигляді утримання училищ, тепер уже і технікумів, оплати компослуг у закладах освіти, медицини… Дохідну ж частину відбирають — 25 % ПДФО вже забрали у держбюджет. Тому розраховувати на Київ не варто. Треба примусити райони заробляти самостійно і використовувати по максимуму свої резерви, яких в області достатньо.

У нас що немає землі, щоб створювати фермерські господарства, розвивати особисті селянські господарства, малий та середній бізнес? Можливості є — немає відповідальності більшості чиновників, контролю за їх роботою та елементарного виконання ними законів. Усі ховаються за ширму демократії — і від того область щодня втрачає великі кошти», — наголошує Микола Березін.

Депутат додав, що на останніх засіданнях бюджетної комісії вже підняте питання звіту районів про результати роботи по головних рейтингових показниках — аби кожен керівник ніс персональну відповідальність за розвиток своєї території.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію

Коментарі: