Цього року Суми не отримають обіцяні тролейбуси

14.11.2018

Цього року Суми не отримають тролейбуси за гроші Європейського інвестиційного банку, як це планувалося раніше. Мова йде про 4 мільйони євро, які надає ЄІБ на закупівлю нових тролейбусів у рамках проекту «Міський громадський транспорт України».

Керівник громадської організації «Всеукраїнського товариства сприяння розвитку пасажирського транспорту» Андрій Заславський, прокоментував ситуацію, що склалася. «Отримання кредиту іноді відбувається швидше, іноді довше. Напевно не можу сказати від чого це залежить, я знаю, що деякі міста отримали кредит досить швидко. Моє рідне місто Кривий Ріг також стоїть на стадії розгляду вже півтора року. Проте, Кривий Ріг зміг отримати 8 нових тролейбусівза власний кошт, тобто незалежно від процедури отримання кредиту від європейського банку».

У серпні цього року, коли йшлося про опубліковане оголошення про наміри оголосити тендер, аби побачити – який саме проект надсилала Сумська міська рада до Кабміну з метою отримати нові тролейбуси, журналісти надіслали запит до Сумської міської ради. Відповідь прийшла від комунального підприємства «Електроавтотранс» підписана директором підприємства Віталієм Однорогом: «Основним розробником даного проекту є представник Європейського інвестиційного банку. Тобто КП «Електроавтотранс» не є розробником проекту «»Міський громадський транспорт України». З метою захисту авторських прав підприємство не має можливості надати необхідної для Вас інформації».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: