На Сумщині зупинили контрабанду на 11 мільйонів

14.11.2018

У Сумській області Служба безпеки України заблокувала незаконне переправлення товарів через українській держкордон, у ході спецоперації затримали росіянина та декількох українців. Про це в середу, 14 листопада, повідомила прес-служба СБУ. “Працівники Служби безпеки України блокували у Сумській області контрабанду товарів на територію нашої держави з РФ та у зворотному напрямку”, – йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що учасники угруповання, до складу якого входили декілька росіян, налагодили незаконне переправлення через держкордон України отрутохімікатів, автозапчастин та продуктів харчування. “Для переправлення контрабанди поза встановленими пунктами пропуску зловмисники підшукували “провідників” серед мешканців прикордонних населених пунктів, зокрема з кримінального середовища. Також представники угруповання створили по обидві сторони кордону так звані перевалочні бази для відвантаження і тимчасового зберігання контрабандного товару. Незаконно ввезена продукція сумнівної якості розповсюджувалась серед місцевих підприємців”, – заявили в СБУ.

Крім того, зазначається, що під час спецоперації правоохоронці зупинили у Краснопільському районі дев’ять вантажівок, на яких зловмисники протиправно перемістили з РФ до України продукцію на майже 11 мільйонів гривень.

У спецслужбі додали, що вже затримано одного з організаторів угруповання – громадянина Росії та кількох його поплічників – громадян України. “У межах кримінального провадження розпочатого слідчими СБУ за ст. 201 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших осіб причетних до незаконної діяльності. Заходи із затримання зловмисників проводились спільно з прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури”, – резюмували в СБУ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: