У Сумах просять перевірити лікарні, які беруть гроші з пацієнтів

15.11.2018

Перевірити медичні заклади в Сумах на предмет законності збирання коштів із пацієнтів пропонує автор електронної петиції Андрій Горячий.

“Пропоную створити комісію за підтримки СМР, із залученям працівників КРУ, інших уповноважених органів та представників громади міста Суми, з метою проведення перевірки медичних закладів міста Суми на дотримання законодавства України щодо надання послуг у державних медичних закладах.

Нікому не є таємницею те, що, потрапивши до лікарні, досить часто доводиться проходити обстеження (УЗД тощо) або робити додаткові аналізи, які з тверджень працівників лікарень є платними. Однак досить часто гроші приймаються готівкою, без видачі будь-якого документа з призначенням платежу на рахунок, або до каси закладу. На прохання надати якийсь документ із найменуванням послуги, за яку треба сплатити, надається квитанція із зазначеною підставою “Добровільне пожертвування”, надалі сумма платежу (копія однієї з квитанцій додається до петиціїі). Одразу отримавши таку квитанцію, виникає безліч питань, зокрема: “Чи насправді лікарні м. Суми на стільки недофінансовані ?”, “Чи є такі дії представників лікарень законними в розрізі діючого законодавства?”.

Вбачаючи вищевикладане, пропоную провести перевірку медичних закладів щодо дотримання норм чинного законодавства у сфері надання медичних послуг у державних медичних закладах. У разі виявлення порушень із боку працівників медичних закладів, надати правову оцінку та поновити права пацієнтів.

Також пропуную провести опитування пацієнтів, які перебували у денних стаціонарах медичних закладів у м. Суми на предмет, які саме послуги надавалися, яка їхня вартість, які видані документи, що підтверджують сплату коштів і за що саме”, – пише сумчанин.

Дата початку збору підписів: 14 листопада 2018 р. До кінця збору підписів залишилось: 44 дні. Станом на 15 листопада петицію підписали 23 особи з 250 необхідних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: