18-річного іспанця з Ромнів засудили на 5 років

15.11.2018

Роменською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно 18-річного юнака, який, не зважаючи на вік, скоїв низку злочинів.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачений є уродженцем Королівства Іспанія, однак з дитинства проживав у м. Ромни. Вперше в поле зору правоохоронців юнак потрапив ще в 16 років. Тоді за крадіжку та угон транспортного засобу він відбувся умовним терміном. Відповідних висновків юнак не зробив і вже через декілька місяців після вироку суду скоїв новий злочин.

Молодик спочатку викрав із припаркованої біля будинку в смт Липова Долина автівки гаманець, а через декілька днів угнав і сам транспортний засіб ВАЗ 2101. Покатавшись на ньому декілька днів, юнак спалив його. Наступного разу він викрав з повір’я в с. Бобрик Роменського району мотоцикл. Окрім незаконного заволодіння транспортними засобами, на рахунку обвинуваченого декілька крадіжок, зокрема документів, які зазвичай водії тримають у авто.

Як повідомив заступник керівника Роменської місцевої прокуратури Юрій Лук’яненко, у суді обвинувачений провину свою визнав, пояснювати свої дії відмовився. Мати юнака запевнила, що хлопець вже виправився і просила суворо не карати. Суд врахував всі пом’якшуючі та обтяжуючі обставини та за ч. 2 ст. 185 (крадіжка), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортними засобами) та ч. 3 ст. 357 (викрадення документів) КК України призначив покарання у вигляді п’яти років та трьох місяців позбавлення волі. Після проголошення вироку юнака взяли під варту в залі суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: