Сумщину закидали з повітря брикетами по 1 євро

16.11.2018

Через густий туман на Глухівщині вакцинація диких тварин із повітря затрималася на 5 днів. Весь цей час чотири літаки «АН-2» простояли без діла на злітно-посадочній площадці «Глухів». А коли погода прояснилася, щоб вкластися в терміни, пілотам довелося здійснювати по два вильоти на добу. Так, за 2 дні вдалося обробити потрібний ареал півночі області.

– На території всієї України такі заходи проводять уперше. Наприклад, у минулих роках ми обробляли тільки прикордонні зони з Польщею, Угорщиною, Румунією, Білоруссю, – розповідає керівник вінницької авіакомпанії «V-Авіа» Володимир Корольов. – Наша компанія вже третій місяць займається імунізацією з повітря, починали з Івано-Франківської області.

Від ТОВ «V-Авіа» по країні всього працює три бригади, це 10 літаків. Сумщину обробляють чотири «кукурузника».

– Літаки охопили не тільки ліси нашого району, а й сусідні. Що стосується Глухівщини, то особливо важливо було обробити прикордонні з Росією ділянки, так як через кордон іде міграція тварин, – розповідає начальник управління Держпотребслужби в Глухові Сергій Кравченко.

Нагадаємо, спеціально обладнані літаки скидають на певні території брикети з вакциною проти сказу. До речі, вартість одного становить 1 євро. Хижі тварини знаходять їх по запаху і з’їдають. Фахівці відзначають, що такий метод у кілька разів дешевший та ефективніший за наземний, бо виключає людський фактор і охоплює більше території.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: