На Сумщині подорожчає кабельне телебачення

16.11.2018

З 1 січня 2019 року в Україні подорожчають послуги платних телевізійних сервісів, зокрема кабельне телебачення. У Конотопі вже підрахували, що абонентська плата орієнтовно зросте на 15 гривень — до 55 гривень на місяць.

Як розповів директор конотопської телекомунікаційної компанії «Зурбаган» Андрій Рошкован, головна причина подорожчання — підняття цін на послуги зі сторони українських медіа-груп. Точну вартість послуги підрахують після заключення нових договорів із ними.

Вартість платних телевізійних сервісів зросте по всій країні, повідомляє Асоціація правовласників та постачальників контенту: “Абонентська плата може зрости на 15-40%, залежно від регіональних особливостей, набору телевізійних телеканалів, різних економічних показників діяльності провайдерів”.

В Асоціації зазначають, що мінімальні тарифи за доступ до пакетів лише з українськими телеканалами можуть складати приблизно 56-70 гривень на місяць, залежно від регіону.

Вартість послуги може бути ще вищою, оскільки провайдери включають у пакети іноземні канали. Роблять це, щоб зацікавити абонентів і створити додаткову цінність кабельного телебачення у порівнянні з безкоштовним цифровим.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: