На Сумщині банкіри на “євробляхах” провернули аферу

16.11.2018

Лише за минулу добу невідомі поки що злочинці «заробили» на довірливих жителях регіону майже 115 000 гривень.

Так, вдень до 76-річної жительки села Бесарабка Роменського району, яка знаходилася вдома разом зі стареньким чоловіком, під’їхав автомобіль «Ауді» на «євробляхах», із якого вийшло троє невідомих. Прибулі чоловіки представилися пенсіонерам банківськими працівниками, які нібито міняють гроші «старого зразка, на гроші нового зразка в рамках грошової реформи України», та хитрощами змусили літніх людей передати їм 20 000 тисяч власних заощаджень, пообіцявши, що поштарка після обіду поверне їм всю суму, але вже в купюрах «нового зразка».

У Сумах, Білопіллі, Лебедині, Липовій Долині та Шостці, шахраї по телефону дзвонили своїм майбутнім жертвам, і називалися працівниками банків. Далі, вигадавши легенди, про те, що нібито через якісь технічні збої картки «клієнтів» будуть заблоковані, випитували конфіденційну інформацію, пін коди, дізнавалися останні цифри номера картки тощо, і знімали з них гроші.

Причому від злочинних дій шахраїв страждали не лише літні люди, але й молоді та досить обізнані. Так 27-річна жителька обласного центру за мить втратила з карткового рахунку майже 18 000 гривень. 34-річна мешканка міста Білопілля 16 000 гривень, а 31-річна мешканка Лебедина – майже 34 000 гривень.

Ще 18 000 гривень зловмисники видурили у 55-річної жительки Шостки, змусивши її перед цим по телефону надати всю конфіденційну інформацію, яка нібито потрібна їм для того, щоб «розблокувати картку». А жінка, вочевидь забула, що ця інформація у справжнього банка давно є. Вона надала її ще тоді, коли оформлювала в банківській установі свою картку.

За подібною схемою, надавши невідомо кому по телефону інформацію про останні три цифри на звороті своєї банківської картки, необхідну нібито для її розблокування, житель села Берестівка, що на Липоводолинщині втратив 7000 гривень.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» та проводить всі необхідні оперативні заходи, з метою встановлення та затримання злочинців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: