Сумський лабораторний центр атестований Держпраці на проведення досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу

16.11.2018

Державна установа «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» отримала свідоцтво на проведення гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища та трудового процесу для атестації робочих місць за умовами праці.

Атестація лабораторії Державною службою України з питань праці і Міністреством охорони здоров’я у порядку, визначеному Мінсоцполітики разом із МОЗ, є необхідною умовою, передбаченою Порядком проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 442 від 1 серпня 1992 р.

Проведення атестації робочих місць дозволить у законний спосіб надати працівникам належні пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці, а також особливий характер праці. Мова йде про пільгову пенсію, скорочену тривалість робочого часу, додаткову оплачувану відпустку, доплати працівникам тощо.

«Останнім часом найпоширенішим та найбільш проблемним питанням для представників підприємств була відсутність у нас в області лабораторії, яка мала б право проводити заміри факторів виробничого середовища для атестації робочих місць за умовами праці, – говорить начальника відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Сумській області Світлани ЗАКОРКО. – Відтепер цю проблему вирішено і підприємства та організації області зможуть провести атестації робочих місць не порушуючи чинне законодавство».

Більш детальну інформацію з приводу атестації робочих місць за умовами праці можна отримати, звернувшись до відділу з питань експертизи умов праці, що знаходиться за адресою: м. Суми, вул. Івана Сірка, 10, тел.: (0542) 60-70-76.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: