На Сумщині відкрили пам’ятник трактору

17.11.2018

Пам’ятник відкрили сьогодні у селі Ворожба Лебединського району.

До місця нової дислокації експонат дібрався власним ходом. Трактор «Універсал-2» своє місце на постаменті отримав до Дня працівників сільського господарства, яке святкують у третю неділю листопада. Автівці 89 років.

Цей трактор за майже сторіччя існування має свою цікаву історію. «Це старовинна техніка, на якій працювали наші прадіди, трактор пройшов багато і у роки війни був захований, замулений у Даценківці десь у ставку», – розповіла Валентина Рева, мешканка села Ворожба. «Ми попробували, відчули, що робили наші дідусі й батьки на таких тракторах, якими це силами далося. А так поставимо цей трактор – хай молодь наша надалі радується», – говорить водій трактора Микола Кушняренко.

Трактор хотіли відправити на звалище. Місцеві жителі 7 років намагалися повернути його назад до села. «Мені його привезли в цьому році, потім ми кран у лісгоспі взяли, повантажили, і його відремонтували. А потім повезли в Суми на фарбування і привезли сюди знову», – розповів директор Краєзнавчого музею с. Ворожба Леонід Гема.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: