На Сумщині споживачі платитимуть і за газ, і за температуру на вулиці

20.11.2018

Абоненти газовиків платитимуть не лише за газ. Починаючи з жовтня, оплачуватимуть також зусилля постачальника, яке той доклав, аби споживач отримав паливо. Йдеться про витрати, які має «Сумигаз Збут» у залежності від температури повітря, – пояснила директорка підприємства Олена Руденко.

«Нам НАК «Нафтогаз України» передає газ у стандартних умовах ми його повинні кожному споживачу привести до стандартних умов. Для кожного споживача обсяг не є таким великим, це в середньому від 1 куба до 5 кубів. Якщо ми візьмемо платіжку лічильник в абонента встановлено в приміщенні, тобто у квартирі або в опалювальному приміщенні в нього на 100 кубів за місяць жовтень нараховано додатково 1 м³ газу приведеного до стандартних умов», – розповіла Олена Руденко.

За її словами, так мали робити від грудня 2015 року. Наразі різниця між обсягом, який надали абонентам, і який взяли у НАК «Нафтогазу» у грошах, – майже 173 млн грн. У борг газ їм не відпускатимуть, а у разі не розрахунків припинятимуть його подачу.

Нагадаємо, від 19 жовтня за рішенням Кабміну ціна газу для населення зросла на 23,5%, тобто кубічний метр подорожчав на 1,5 грн – він зараз коштує майже 8 грн 55 коп.

Джерело: https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: