Вчительку, яка організувала поїздку дітей до Польщі, хотіли взяти під домашній арешт

20.11.2018

Особисте зобов’язання як запобіжний захід  рішенням Апеляційного суду Сумської області залишили Катерині Обідець, яка перебуваючи на посаді вчительки іноземної мови, організовувала поїздку дітей до Польщі, на зворотному шляху з якої загинув 12-річний школяр із Сум.

Сторона обвинувачення звернулася зі скаргою до Апеляційного суду і просила домашній арешт із восьмої вечора до 6-ї ранку на 2 місяці.

 «Це можливість переховуватись від органів розслідування шляхом виїзду до кордону, оскільки вона неодноразово виїжджала за межі України, має там знайомства, може покинути територію України. Другий момент – хоча слідчий суддя і вказував на позитивну поведінку підозрюваної, проте не було враховано т і негативні ознаки, які нівелюють позитивну поведінку підозрюваної,зокрема, надання недостовірної інформації батькам щодо організації  поїздки», – зазначив Заступник начальника відділу прокуратури сумської області Богдан Волобуєв.

Підозрювана Катерина Обідець запевнила, що дотримується особистого зобов’язання: «Після попереднього рішення суду все виконувала вчасно, паспорт закордонний здала вчасно, на всі виклики , телефонні звернення слідчого завжди відповідала , вчасно надавала всі покази, документ. Маю хвору маму, вночі інколи доводиться до неї  їхати».

Суд ухвалив залишити рішення Зарічного районного суду Сум без змін і відмовити у задоволенні скарги прокурора.

Нагадаємо, аварія сталася 13-го травня цього року близько сьомої години ранку неподалік села Мартинюки у Брестській області (Білорусь). Одна з автівок, в якій їхали семеро сумських-ти років загинув від отриманих травм. Шестеро дітей потрапили у лікарню. Двоє дітей отримали інвалідність. Загалом до Польщі їздило 26 школярів – окрім сумчан, були діти з Краснопільського, Великописарівського районів і Глухова.

Джерело: https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: