Поліція затримала продавця неіснуючих автівок

20.11.2018

Оперативники Шостки викрили 31-річного жителя Ямпільського району у скоєнні ряду афер за допомогою Інтернета. На відомому сайті він розміщував оголошення про продаж неіснуючих автомобілів марки «Opel Vectra», «Skoda» та «Daewoo Lanos» за привабливими цінами. Фотографії копіював з інших оголошень та розміщував на своїх сторінках.

На його пропозиції відгукнулись мешканці Сум, Донецької, Хмельницької, Дніпропетровської та Кіровоградської області, яким зловмисник розповідав про технічні характеристики та переваги саме цього автомобіля, а коли ті погоджувались на його пропозицію та пропонували зустрітись, аби більш детально оглянути автівку, чоловік пропонував пригнати автомобіль за місцем мешкання клієнта за умови оплати грошей на пальне.

Потенційні покупці погоджувались і перераховували на вказаний номер банківської картки суми: 2 500, 1 400, 2 600 та двічі по 2 700 гривень, після отримання яких зловмисник переставав виходити на зв’язок.

«Аби його не викрили, чоловік користувався чужими банківськими картками, позиченими у знайомих та далеких родичів, – коментує Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. А отримавши на рахунок гроші від ошуканих клієнтів, він одразу знімав готівку та йшов її витрачати».

Наразі у відношенні підозрюваного в поліції відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», яке вже спрямоване до суду. За скоєне чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: