На ставку в Глухові замерзають лебеді

20.11.2018

Минулої суботи глухівчан із Радіонівки стривожили лебеді, які плавали в замерзаючому місцевому ставку. Імовірно, білі птахи не встигли відлетіти в теплі краї, і вирішили залишитися на зимівлю. З кожним днем кромка льоду на підмерзаючій воді все далі і далі відганяла їх від берега. Таким чином лебеді стали заручниками обставин і їх чекає неминуча загибель в таких умовах.

Місцеві жителі, переживаючи, що птахи можуть загинути, стали бити на сполох:

“Сьогодні вранці на вашому озері примерз молодий лебідь. Куди я тільки не дзвонила, байдужість людей просто вражає. Цю ніч вони не переживуть, вода майже завмерла. Невже немає у рибалок надувного човна?”.

Однак, активні дії небайдужих жителів дали позитивну динаміку в історії. Завдяки службі МНС, викликаної людьми, лід на водоймі був пробитий. Виявилося, що це не дорослі лебеді, а їхні діти – незміцнілі, ще нездатні для перельоту в далекі краї.

“Не переживайте, птахи знаходяться у звичному для них середовищі. Вони добре вгодовані. Вчора їх вирішили рятувати, а вони спокійно встали і пішли по льоду. Це не морози для тварин і птахів “, – зазначає очевидець подій.

Важливим є той факт, що пернаті як і раніше, залишаються в ставку, а це суттєво збільшує ризики драматичної розв’язки. Один з глухівчан розповідає:

“Годувати можна всім бажаючим. Ходив на озеро, лебедів витягли рибалки. Один полетів. Другий приморозив ноги. Сидить в очеретах. Хто готовий прихистити? “.

Поки птахи знаходяться в ставку, їх доля залишається невідомою …

Джерело: https://hlukhiv.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: