Мережу магазинів “Аврора” оштрафували

21.11.2018

На підставі одержаної скарги від фізичної особи щодо реалізації в магазині «Аврора» електричної продукції невідомого походження, яка може становити небезпеку для життя та здоров’я громадян, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області була проведена позапланова перевірка характеристик продукції.

За результатами перевірки були виявлені численні порушення при перевірці електричного обладнання та був проведений відбір зразків дев’яти найменувань продукції. Відібрані зразки були направлені для проведення досліджень до ДП «Харківстандартметрологія». За результатами випробувань було встановлено, що всі дев’ять відібраних зразків продукції не відповідають вимогам діючих державних стандартів та технічних регламентів. По даному факту першим заступником Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Є. Лазоренком були винесені рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, згідно яких зазначена продукція була заборонена до реалізації та застосовані штрафні санкції до суб’єкта господарювання в розмірі 76500 гривень.

Відділом правового забезпечення був підготовлений та направлений позов до Полтавського окружного адміністративного суду для стягнення застосованого штрафу та вартості проведення експертних досліджень. Полтавський окружний адміністративний суд дійшов висновку, що позапланова перевірка була проведена законно, а штрафні санкції застосовані обґрунтовано. Одночасно зі зверненням до суду начальником відділу правового забезпечення вживалися заходи досудового врегулювання спору. За результатами вжитих заходів суб’єкт господарювання повністю визнав свою вину та відшкодував вартість досліджень відібраних зразків та сплатив застосований штраф загальною сумою в 115 175, 58 гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: