Мішель Терещенко приїхав на один день до Глухова і отримав відразу 5 скарг до поліції через самоуправство

21.11.2018

Сесія Глухівської міської ради 15 листопада ознаменувалась відразу кількома скандалами і заявами в поліцію. Засідання було незвичним уже тому, що його вів міський голова Мішель Терещенко, якого в Глухові на робочому місці не було дуже давно. Але лікарняний секретаря Олени Демішевої змусив його приїхати з Києва. Бо одне з головних питань – зміни до бюджету, розподіл вільного залишку, в тому числі на виплати зарплати педагогам і працівникам міськради.

Зазначимо, що опозиція відразу поставила умову в цьому питанні: за педагогів вони голосують у будь-якому випадку, а от про зарплати працівникам різних управлінь і відділів треба поговорити окремо, бо дуже вже у міськраді з преміями вільно граються. В результаті після переговорів провладні депутати погодились. Отже, педагоги Глухова мають зарплату до кінця року.

Але все ж сесія почалася зі скандалу. Перед депутатами виступила голова Глухівської міської виборчої комісії Наталія Зайцева і зачитала постанову про призначення наступних за списком партій депутатів міської ради замість відкликаних за народною ініціативою. Ними стали Лідія Горбачова і Дмитро Рибалко від Соціал-демократичної партії та Світлана Попова, Ніна Нанай і Валерій Галустян від «Волі народу».

Але міський голова після заяви заступниці ТВК Ніни Глущенко про те, що 7 з 18 членів комісії ніби не запрошували на засідання, відмовився визнавати нових депутатів, заявив, що не готовий включити їх у роботу, погрожував, що голова ТВК «сяде в тюрму». Як йому не пояснювали, що він не має права одноосібно вирішувати такі питання, підміняти собою суд, мер Мішель так і не дозволив п’ятьом депутатам стати до роботи. Після чого під дверима сесійної зали поліція практично розбороняла два табори, до речі, дуже провокативно вели себе двоє незнайомців, які, за їх словами, приїхали на запрошення Мішеля.

Зараз скарги на перешкоджання депутатській діяльності розслідує поліція.

Утім, це було не єдине протиправне рішення мера Мішеля, якого віднедавна називають «Вженемер». Він вів себе як справжній Наполеон, чомусь не дозволивши депутатам виступити у «Різному». Зазвичай, у важку для себе хвилину на сесії Мішель починає співати гімн, демонструючи закінчення. Так було і цього разу.

Джерело: https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: