Депутати «Відродження» закликають парламент об’єднатися проти необґрунтованого підняття тарифів

22.11.2018

Депутати Партії «Відродження» у Сумській обласній раді закликають український парламент об’єднатися, аби зупинити подальше необґрунтоване підвищення тарифів на послуги ЖКГ.

Вони вимагають розглянути у Верховній Раді України проект постанови №9252 «Про введення аудиту обґрунтованості цін і тарифів на житлово-комунальні послуги». У постанові пропонується запровадити мораторій на подальше підвищення тарифів. 

«Сьогодні зростання тарифів на житлово-комунальні послуги вже призвело до «газових бунтів» по всій країні. Саме тому ми, місцеві депутати, підтримуємо ініціативу народних депутатів від Партії «Відродження» та вимагаємо терміново прийняти постанову №9252 з метою стабілізації ситуації в Україні», – заявив голова фракції «Відродження» у Сумській обласній раді Олександр Будник.

Обранець пояснив, що привести тарифи на послуги ЖКГ до економічно зваженого рівня можна лише після оголошення результатів аудиту обґрунтованості цін і тарифів. 

Про масові звернення депутатів регіональних осередків Партії «Відродження» до керівництва Верховної Ради повідомив під час виступу з парламентської трибуни співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар.

«Районні, міські та обласні осередки Партії «Відродження», фракції та групи в кожній обласній та міській раді, де ми представлені, підписали звернення до керівництва парламенту про те, щоб підтримати наш проект постанови. Потрібно скасувати підвищення тарифів і навести лад у питанні собівартості українського газу та його ціни для українців. Газ українського видобування сьогодні коштує 70-90 доларів. Чого ви нам пропонуєте його купувати за 300 доларів? Хто наживається на цьому? А потім за рахунок українців ви купуєте собі по всьому світу вілли, яхти, отримуєте шалені зарплати та премії. В Європі таких заробітних плат немає у жодного керівника нафтогазової компанії! І при цьому ви маєте намір і надалі піднімати тарифи! Тому ми вимагаємо розглянути постанову у Верховній Раді й зупинити зростання тарифів!» – наголосив Віктор Бондар. 

Нагадаємо, 1 листопада 2018 року народні депутати групи «Партія «Відродження» зареєстрували у ВРУ проект постанови «Про введення аудиту обґрунтованості цін і тарифів на житлово-комунальні послуги» та закликали парламент ввести мораторій на підвищення тарифів ЖКГ до оголошення результатів аудиту.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: