Під час засідання колегії облдержадміністрації постало питання щодо доцільності перебування деяких керівників на своїх посадах

22.11.2018

Після звіту під час засідання колегії облдержадміністрації начальника Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області Наталії ШЕВЧЕНКО постало питання про доцільність перебування на своїх посадах деяких керівників.

Директор обласного Департаменту фінансів Олена БАТРАЧЕНКО у своєму виступі серед порушень фінансової дисципліни і неефективної роботи на місцях назвала порушення термінів затвердження місцевих бюджетів (найбільша кількість затримок у Недригайлівському та Білопільському районах), ряд районів не корегують свої бюджети, внаслідок чого бюджети не працюють ефективно на користь громад. Є проблема і з оновленням нормативної грошової оцінки землі, втрати в цьому напрямку по області складають більше 50 мільйонів (Охтирський, Недригайлівський, Буринський райони, міста Конотоп, Лебедин, Ромни). Щодо встановлення місцевими радами ставок місцевих податків і зборів, то в області вони затверджуються на мінімальному рівні, а в деяких районах дорівнюють нулю, що також не сприяє наповненню місцевих бюджетів.

У 25 місцевих бюджетах стабільно не забезпечувалася у повному обсязі потреба в коштах на оплату праці та на проведення розрахунків за енергоносії.

А заступник очільника області Вадим АКПЄРОВ відзначив, що є райони, які йдуть в контексті реформ, а є райони, які завмерли на старті. Так, в Лебединському районі на сьогодні не існує жодної об’єднаної територіальної громади.

«Я вимагаю, щоб людям була дана можливість бути успішними», – з такими слова звернувся посадовець до представників влади на місцях.

Підсумовуючи вищесказане, голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО повідомив учасникам засідання колегії, що внаслідок неефективних управлінських рішень бюджети області недоотримали майже 118 мільйонів гривень. Крім того, за результатами аналізу публічних закупівель виявлено здійснення порушень встановленого порядку на загальну суму понад 1,5 мільярда гривень. І більшість порушень стосується саме місцевих бюджетів.

Микола Клочко прокоментував цю ситуацію як таку, що свідчить про незрілість керівників громад, їх нерозуміння тих процесів, які відбуваються. А за неефективність прийнятих ними рішень, на жаль, «розплачуються жителі цих громад, міст і районів». Тож тема щодо доцільності перебування окремих керівників райдержадміністрацій на своїх посадах, ймовірно, матиме продовження.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: