Неповнолітній грабував лікарні та дитсадки

23.11.2018

Працівники поліції Шостки довели причетність раніше судимого 17-річного хлопця до вчинення восьми крадіжок та двох пограбувань.

На «рахунку» юного зловмисника дві крадіжки з приміщення дитячих садочків. Користуючись відсутністю обслуговуючого персоналу в незачинених кабінетах, він поцупив мобільний телефон та два гаманці, де знаходились відповідно 600 та 150 гривень. Наступного разу зранку він «завітав» до лікарні, де знайшов відкритий кабінет. Щоправда, на той момент у приміщенні відпочивала співробітниця закладу, але це не зупинило злодія, тож він тихцем прибрав до рук і її засіб зв’язку, і сумку з 900 гривнями, документами та особистими речами. Поки злодій порався в кабінеті, жінка прокинулась та почала кричати, однак це не завадило злодію втекти з чужим майном у руках

Таким же чином втратили гроші та свої сотові дві співробітниці іншого лікувального закладу, працівниця інтернет-клубу та робітниця приватної установи. У цих випадках, як і раніше, потерпілі залишили службові приміщення незачиненими, а свої речі – без нагляду, чим, власне, злодій і скористався. Не оминув своєю «увагою» юнак і залишену без нагляду на ганку приватної садиби сумку з мобільним телефоном. А також, розбивши скло в припаркованій біля багатоповерхівки машині, викрав з салону відеореєстратор. 

Неприємний «сюрприз» від рук злодія очікував ще одну жительку Шостки, що мешкає у гуртожитку: не криючись, юнак поцупив з її кімнати гаманець та кинувся тікати. Жінка намагалась його наздогнати, проте той виявився швидшим. 

«Нині юному зловмиснику суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, – розповідає Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Сам же підозрюваний вчинені крадіжки та пограбування пояснює тим, що в такий, мовляв, спосіб він заробляв собі гроші на власні потреби».

Наразі відносно парубка відкрито кримінальне провадження одразу за кількома нормами Кримінального кодексу України: ч. 2 і 3 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 3 ст. 186 «Грабіж». Санкція статей передбачає від чотирьох до восьми років позбавлення волі. Проте остаточне покарання йому визначить суд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: