Звалище на вул. Космічній розгрібатиме сумська мерія

23.11.2018

На підставі звернень громадян стосовно несанкціонованого вивезення твердих побутових відходів на земельну ділянку в районі вул. Космічна у м. Суми, які неодноразово надходили до Держекоінспекції Сумської області, державними інспекторами було проведено позапланову перевірку Сумської міської ради.

Перевіркою встановлено, що рішенням Сумської міської ради від 27.09.2018 №3934-МР Комунальному підприємству «Сумижилкомсервіс» Сумської міської ради надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для використання під розміщення майданчику для накопичення та сортування будівельного сміття орієнтовною площею 2,1000 га за адресою: м. Суми, вул. Космічна. На момент перевірки документи на право користування земельною ділянкою для КП «Сумижилкомсервіс» не були оформлені.

Під час проведення натурного обстеження зазначеної земельної ділянки у присутності представника Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради було встановлено, що основна її частина представляє собою котлован, в якому розміщуються тверді побутові, будівельні відходи та рослинні рештки. На момент обстеження відходи згорнуті з північної частини земельної ділянки в купу у верхню частину котловану, а в самому котловані – в північну (нижню) його частину. Фізичні або юридичні особи, які причетні до засмічення земельної ділянки на момент обстеження не встановлені.

За результатами зазначеної перевірки Сумській міській раді надано припис щодо ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ в районі вул. Космічна, м. Суми з терміном виконання до 10.12.2018 та забезпечення контролю за додержанням юридичними особами, зокрема ТОВ «А-Мусон», ТОВ «Сервісресурс», КП «Сумижилкомсервіс» СМР та КП «Зеленбуд» СМР вимог у сфері поводження з відходами.

На підставі нормативно-грошової оцінки вказаних земельних ділянок Інспекцією розраховано шкоду, заподіяну довкіллю внаслідок засмічення земельних ресурсів на суму 29 081 765 грн.

Оскільки Інспекція не має повноважень щодо проведення оперативно-розшукових дій, з метою встановлення суб’єкта господарювання/фізичної особи, яким спричинено засмічення території в районі вул. Космічна м. Суми та вжиття заходів в межах компетенції відповідні матеріали з розрахунком шкоди були скеровані до Сумської місцевої прокуратури. По даному факту відкрито кримінальне провадження, повідомляє прес-служба відомства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: