Підривник гранати у нічному клубі “Луна” не хоче платити сумчанці мільйон моральної шкоди

24.11.2018

Сумчанин, якого обвинувачують у вчиненні вибуху в нічному клубі «Луна» влітку цього року, частково визнав свою провину. 23 листопада у Зарічному районному суді Сум відбулося перше засідання по суті.

Почалося із оголошення прокурором Наталією Соп’яненко обвинувального акту: «Шляхом підриву наступально-осколкової гранати, тобто способом, небезпечним для життя багатьох осіб Василець Сергій Вікторович вчинив злочин, передбачений ч.2 ст.15, п.1,5,7 ч.2 ст. 115 Кримінального Кодексу України, тобто закінчений замах на навмисне вбивство восьми осіб ознаками якого є закінчений замах на вбивство двох або більше осіб, закінчений замах на навмисне вбивство вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб та закінчений замах на умисне вбивство з хуліганських мотивів».

Одна з шести присутніх у залі суду потерпілих – Марина Коновалова – подала цивільний позов на відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 мільйон гривень, матеріальної шкоди – майже 4 тисячі гривень і за правничу допомогу захисника, до якого вона зверталася – ще дві тисячі гривень.

Обвинувачений у вибуху Сергій Василець ( за професією – вчитель фізкультури) свою провину визнав частково, позовні вимоги Марини Коновалової щодо відшкодування 1 мільйона гривень вважає необгрунтованими. Позов прокурора щодо відшкодування потерпілим витрат на лікування обвинувачений визнав.

Під кінець засідання обговорили порядок досліджень і допитів, які будуть проводити далі.

Наступне судове засідання по цій справі призначили за місяць, на 22 грудня. Тоді допитуватимуть потерпілих. Нагадаю, гранату РГД-5 у нічний клуб «Луна» в Сумах кинули на світанку 10 червня. Вибухом було травмовано вісім людей.

Джерело: https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: