У Сумах свідків вибуху в будинку на Лушпи приведуть до суду примусово – з поліцією

27.11.2018

На засідання суду щодо вибуху в багатоповерхівці на проспекті Лушпи, 52 не з’явилися двоє свідків. Їх явку до Зарічного районного суду мала забезпечити сторона обвинувачення.

«Є клопотання застосування до вказаного свідка привід, оскільки вона була належним чином попереджена, про причини своєї неявки не повідомила ні суду, ні прокурору. Залишилось допитати двох свідків», – повідомив прокурор Борис Рекуненко.

«Оскільки подання доказів покладене саме на прокуратуру, прокуратура не може вже кілька разів належним чином привести свідка, або нехай прокуратура відмовляється від зазначеного доказу, або взагалі змінюється порядок дослідження доказів», – така думка захисника обвинуваченого Дмитра Чуяшенка.

«Це не може тягнутись безкінечно, у нас є процесуальні строки, порядок дослідження. Суд сприятиме вам у забезпеченні явки свідків. Якщо на наступне засідання ви не контролюватимете виконання ували суду про привід, суд продовжуватиме розгляд без допиту вказаних свідків», – сказав суддя Микола Шершак.

Розгляд справи продовжать у п’ятницю, 30 листопада. Тоді явку свідків планують забезпечити через органи поліції. Вибух стався 9 січня 2017 року у дев’ятиповерхівці на першому поверсі у квартирі 26-річного чоловіка. У результаті – пошкоджена внутрішня частина квартири матері обвинуваченого, сусідня квартира та під’їзд будинку. Від ударної хвилі у будинку повилітали шибки до 6 поверху. Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’ятнадцяти років.

Джерело: https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: