Сумським пенсіонерам не вистачає на зуби

27.11.2018

21 листопада профільна депутатська комісія Сумської міськради підтримала прохання міськвідділу охорони здоров’я про виділення додаткового фінансування в сумі 52 тис. грн. на пільгове зубопротезування для пенсіонерів.

За інформацією в.о. начальника міського відділу охорони здоров’я Олени Чумаченко, на сьогодні в Сумах в загальній черзі на пільгове зубопротезування стоїть 6431 осіб, із них 1268 пенсіонерів (71 інвалід загального захворювання, 8 інвалідів дитинства, один інвалід армії і 1189 – звичайні пенсіонери). Грошей же на ці цілі виділяється вкрай мало, наприклад, на поточний рік виділено 1,5 млн грн, а це – всього 9,4% від потреби. При цьому учасники бойових дій та прирівняні до них особи, учасники війни, ветерани праці, а також ветерани військової служби, правоохоронних органів, податкової і т.п. за законом мають першочергове право на безкоштовне зубопротезування, а інваліди війни, почесні донори і чорнобильці – на позачергове. Тому того фінансування, що виділяється з бюджету, вистачає лише на протезування позачергової і частково – першочергової категорій пільговиків. А на звичайних пенсіонерів грошей зовсім не залишається. І така ситуація повторюється з року в рік, тому черга пенсіонерів зовсім рухається. За словами Олени Чумаченко, за останні вісім років на безкоштовне протезування не потрапив жоден пенсіонер.

Щоб обслужити всю сьогоднішню чергу пенсіонерів, необхідно 2,5 млн грн. (за нинішньої вартості одного протезування – 1988,82 грн.). Міськздрав попросив додати на цей рік хоча б 52 тисячі, які цілком реально освоїти до кінця року, на протезування саме цієї категорії пільговиків.

Комісія підтримала це питання одноголосно.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: