Лікар-психіатр закликає глухівчан зберігати спокій

27.11.2018

На публічній сторінці місцевого пабліка лікар-психіатр Євген Скрипник звернувся до глухівчан з проханням зберігати спокій стосовно введенного воєнного стану

“Воєнний стан! В тому числі і в Сумській області! Так що робити простим людям? Нічого. Як ходили на навчання і на роботу, так ходите і далі. НЕ ПАНІКУВАТИ!”. Він підкреслює, що на життя простих українців впровадженний стан не вплине. Підстави для кардинальних змін можуть виникнути в разі відвертої агресії з боку РФ. “Поки російські танки не підуть на Київ, в житті 99% українців не буде ніяких змін. Поліція переходить на посилений варіант несення служби, збройні сили приведені в повну боєготовність. Але якщо ти не належиш до військових або правоохоронцям, у твоєму житті нічого не зміниться”.

Євген Скрипник надав поради громадськості на рахунок сформованих обставин:

“Дотримуйся інформаційну гігієну. Не піддавайся на панічні пости про те, що все пропало, економіці настане кінець, пора закуповуватися продуктами, забирати гроші з банків, валити з країни, скидати владу і так далі. Росії вигідна наша паніка…На Донбасі обстріл відбуваються вже 4,5 роки, і після того, як в українців пройшла перша хвиля шоку від початку війни, ніхто і не думає осаджувати магазини або банки. Зараз те, що відбувається на Донбасі кожен день, сталося в Азовському морі. І так як раніше таких масштабних сутичок з РФ там не було, це викликало ажіотаж. Але Україна переживала і більш серйозні протистояння з Росією. Ажіотаж повинен пройти і змінитися розрахунком. Чи виграє Україна від того, що ми почнемо панікувати і своїми руками знищувати економіку? Чи від цього виграє Росія? Пам’ятай, в найближчі дні українські соцмережі будуть заповнені істеричні коментарі, мета яких — вивести тебе з рівноваги.

Подзвони/напиши друзям, рідним, особливо літнім батькам і заспокой їх.

Нестійку поки економіку України зруйнувати легко. І відповідальність за неї зараз лежить в першу чергу на нас. Давайте не будемо робити дурниць, чистити мізки від інформаційного сміття, аналізувати ситуацію і спокійно робити кожен свою справу“, – зауважив Євген Скрипник.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: