Микола Клочко: я прошу жителів Сумщини не піддаватися паніці й працювати у звичному режимі

27.11.2018

На цьому наголосив голова облдержадміністрації під час апаратної наради у ході розгляду питання про введення в окремих областях правового режиму воєнного стану у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації проти кораблів українських військово-морських сил.

«У Верховній Раді депутати проголосували за введення воєнного стану. У переліку областей, де можливо введення особливого стану, 10 областей, в тому числі і Сумщина, – зазначив Микола Клочко. – На мою думку, цей крок дуже правильний і він для нашої прикордонної області дає можливість більш ретельно підготуватися до можливої агресії».

За словами очільника Сумщини, Президент України Петро ПОРОШЕНКО запевнив, поки що не планується оголошення повної чи часткової мобілізації до лав Збройних Сил, однак буде проведена робота із резервом першої черги. Указ Президента України не передбачатиме обмеження прав і свобод громадян України.

Президент також чітко заявив про те, що заробітні плати, пенсії, соціальні виплати люди мають отримувати вчасно. Запевнили в цьому Кабмін та Нацбанк, тому сьогодні для паніки немає ніяких підстав.

«Правовий режим воєнного стану також не означає, що буде припинятися фінансування тих бюджетних програм, які зараз є, – говорив Микола Клочко. – Навпаки, ми маємо робити все можливе, щоб поставлені Президентом України та Урядом завдання виконувалися».

Голова облдержадміністрації повідомив, що поки що ніякої активності з боку РФ саме біля нашої ділянки кордону немає, хоча вона є вздовж кордону на півдні. Тому розслаблятися не треба, але й панікувати не варто.

«Я був здивований, що люди по магазинах скупляють сіль, цукор, потім спекулянти почали вже долар підіймати, – додав Микола Клочко. – Ми з вами не раз за історію незалежної України переживали різноманітні потрясіння. І щоразу на паніці населення «наживалися різноманітні спекулянти», тому я закликаю відкинути паніку і працювати у звичному режимі».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: