У Сумах очікують директив із Києва щодо воєнного стану

27.11.2018

Міський голова Олександр Лисенко провів наради з питань організації роботи в умовах запровадження воєнного стану, наголосивши, що міська влада має спрацювати злагоджено, з дотриманням усіх директив, які надходять від керівництва держави.

«Перше, що ми мусимо зробити, – це пояснити населенню, що не треба піддаватись на провокації та запобігати паніці, яку можуть сіяти серед містян окремі групи людей. Друге – вже зараз розпочати здійснення заходів з підготовки приміщення для розміщення загонів територіальної оборони, транспорту для їх пересування, забезпечення необхідною технікою та належних умов харчування», – зазначив міський голова.

Водночас у посиленому режимі міська влада працюватиме і над забезпеченням життєдіяльності міста, безпеки мешканців.

Також очільник міста закликав підлеглих долучитися до інформування сумчан та поширення достовірної інформації про заходи, які запроваджуватимуться у рамках воєнного стану.

В. о. військового комісара міського військового комісаріату нагадав, що до територіальних загонів можуть бути залучені працівники комунальних підприємств міста, які проходили відповідні навчання. Тож Євген Зінов’єв закликав керівників комунальних підприємств довести до відома підлеглих інформацію про те, що, у разі потреби, вони можуть бути викликані до військового комісаріату, аби стати до лав підрозділу, який захищатиме Сумщину. Для укомплектування підрозділів територіальної оборони та інших військових частин можуть залучати і техніку, яка перебуває на території підприємств. Окрім того, Євген Зінов’єв звернувся до Олександра Лисенка з проханням розглянути можливість виділення додаткового фінансування для забезпечення заходів міського військового комісаріату.

Начальник Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області Павло Карабута повідомив, що наразі всі підрозділи поліції переведені в посилений режим роботи. На всі структурні підрозділи, підприємства, установи та організації комунальної форми власності покладено завдання до кінця дня надати особисто керівнику міського оперативного штабу або до чергової частини графіки чергувань працівників, аби правоохоронні органи могли оперативно реагували на зміни в робочій обстановці.

Під час наради Олександр Лисенко надав доручення підготувати необхідні засоби та матеріали для сприяння правоохоронцям та військовим у організації блокпостів та патрулювання.

Наразі очікують детальних директив та роз’яснень від органів державної влади щодо реалізації положень Закону України щодо затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: