У Сумах начальника філії «Центр охорони здоров’я ДКВС України» підозрюють у систематичному хабарництві

27.11.2018

Прокуратурою Сумської області погоджено, а слідчими СУ ГУНП в Сумській області у вівторок, 27 листопада 2018 року, повідомлено про підозру начальника сумської філії ДУ «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України», якого викрито на систематичному вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. ч. 1, 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

У рамках кримінального провадження задокументовано неодноразове вимагання та одержання вказаною особою неправомірної вигоди від осіб, які утримуються в місцях несвободи за прийняття рішень про неможливість їх етапування (конвоювання) нібито за станом здоров’я із ДУ «Сумський слідчий ізолятор».

«Наразі слідством вирішується питання про відсторонення службовця від займаної посади та обрання йому запобіжного заходу», – повідомив начальник відділу прокуратури Сумської області Андрій Байдак.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: