Депутату облради погрожували та спалили автівку

27.11.2018

Злочин скоїли на вулиці Пушкіна у Глухові вранці 25 листопада.

За даними прес-секретаря прокурора Сумської області Наталі Науменко, повідомлення про підпал до черговій частині Глуховівського відділу поліції надійшло 25 листопада о 4.52 ранку від чергового Глухівського відділу ДСНС. Згоріла Шкода Октавія А7 , яка належить тещі депутата Сумської облради Андрія Божка. За інформацією прокуратури, автівкою користувався сам депутат. Відповідно у його декларації зазначена в користуванні Шкода Октавія А7 2016 року випуску, яка належить Наталії Петрівні Єфремовій.

За словами Наталі Науменко, слідством встановлено, що депутат залишив авто на стоянці біля будинку ввечері напередодні злочину. Також відомо, що займання машини почалося біля переднього правого колеса.

Відкрите кримінальне провадження за фактом навмисного пошкодження чужого майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу). У рамках досудового слідства призначені експертизи. Наразі офіційних висновків  про причину займання немає, але неофіційно правоохоронці схиляються до версії підпалу.

Про факт підпалу та попередні погрози депутат написав у Фейсбуці. «В ночь с 24 на 25 ноября в Глухове, у дома моих родителей, которых я приехал навестить, был совершен поджог автомобиля моей тещи, которым я с семьей постоянно пользовался. Бандитов не остановило даже то, что вокруг находятся жилые дома, на которые могло перекинуться пламя от горящей машины. Сразу стало понятно, это был умышленный поджог, что на месте констатировали пожарные, оперативно прибывшие. У меня даже не возникает сомнения, что всё это месть за мою гражданскую позицию и связано с моей депутатской деятельностью. Практически не надеюсь, что следствие даст ответы на эти вопросы, но каждый сегодня должен понять одно. По Сумской области двигается волна бандитских запугиваний неугодных общественных активистов, политиков, депутатов всех уровней. Не хочу опускаться до конспирологических теорий заговоров. Просто хочу заверить исполнителей и заказчиков, что они не изменят мою гражданскую позицию, мои принципы, мои планы и таким образом меня не запугают. Благодарен всем друзьям, соратникам, а главное, родным и близким для меня людям, за поддержку. Кстати, данному событию предшествовали поджег дома и угрозы в смс-сообщениях. Уголовные производства, начатые по данным фактам правоохранительными органами, имеют нулевой результат(((((((».

Проте, за даними Наталі Науменко, офіційних заяв від Андрія Божка до прокуратури про погрози не надходило.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: