Гроші та майно поліцейського, якого СБУ підозрює у хабарництві, залишили під арештом

28.11.2018

Таке рішення колегія суддів Апеляційного суду Сумської області прийняла, розглянувши апеляційну скаргу захисника правоохоронця на ухвалу слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми. За клопотанням слідчого Служби безпеки України суд першої інстанції наклав арешт на речі поліцейського, вилучені у ході обшуку його квартири. Серед арештованого майна грошові кошти, одяг та засоби зв’язку.

Наразі Управління СБ України в Сумській області проводить досудове розслідування у справі за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 ч. 3 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Досудовим розслідуванням встановлено, що чотири правоохоронця Кролевецького ВП Глухівського ВП ГУНП в Сумській області вимагали та отримували від жителя Кролевця неправомірну вигоду за не притягнення останнього до адміністративної відповідальності.

Обґрунтовуючи своє клопотання, слідчий СБУ зазначав, що виявлене та вилучене майно містить відомості, які можуть бути використані як доказ вчинення злочину. Іншими словами, мають значення речових доказів у кримінальному провадженні. Крім того, є майном, яке може бути конфісковано на користь держави. З доводами слідчого суд першої інстанції погодився та наклав арешт на зазначене в клопотанні майно.

Не погоджуючись з ухвалою слідчого судді, представник володільця майна подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати ухвалу слідчого судді та відмовити в накладанні арешту на речі поліцейського, а саме грошові кошти – 2000 доларів США та близько 2000 гривень.

Розглянувши матеріали справи, колегія суддів відмовила стороні захисту в задоволенні апеляційних вимог, а відповідно залишила без змін рішення суду першої інстанції, оскільки ухвала слідчого судді законна і немає підстав для її скасування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: