Сумські депутати-вчителі підняли тему невиплати зарплат освітянам

28.11.2018

Сьогодні на черговій сесії міської ради проголосували за депутатські запити Вікторії Гробової та Ірини Губської, які стосувалися виплати заробітної плати працівникам освіти.

Директор департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія Гробова повідомила, що працівникам професійно-технічних училищ не виплатили заробітну плату та щорічну фінансову допомогу. Хоча цьогоріч на сферу освіти виділено 21 млн державної субвенції. Ірина Губська наголосила на тому, що всім освітянам із запізненням виплатили зарплату за жовтень. А у чотирьох школах не виплатили авансову частину. Також деяких вчителів змушували за власним бажанням брати відпустку в жовтні. За її словами, це почалося, коли Верховна Рада України проголосувала за підвищення заробітних плат працівникам освіти. А грошей на це не вистачає.

Міський голова Олександр Лисенко повідомив, шо на зарплати вчителям та викладачам виділять 17 млн гривень із міського бюджету. За обидва запити проголосувала більшість депутатів.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: