Юрій Чмирь: Підняття в чотири рази податків може призвести до закриття підприємств

28.11.2018

Складна економічна ситуація в країні та низькі заробітні плати змусили українців замислитися про додатковий заробіток і можливість працювати на себе. Але все більше підприємців, стикаючись з реальністю, «ідуть у тінь», бо відсоток відрахувань сьогодні став непідйомним.

Черговий удар для малого бізнесу — новина про те, що Уряд прийняв проект Закону, згідно з яким з 1 січня 2019-го заплановане підвищення відрахувань Єдиного соціального внеску (ЄСВ) майже в 4 рази. Таким чином, якщо ви ФОП і керівник підприємства одночасно, мінімально ваші відрахування складуть 2 754 грн на місяць і 33 050 грн на рік, незалежно від того, працює підприємство чи ні.

Для наповнення Пенсійного фонду і фондів страхування по безробіттю, куди в першу чергу йдуть відрахування ЄСВ, необхідно шукати інші механізми, впевнений голова Сумської обласної організації партії «Відродження» Юрій Чмирь.

«Не можна наповнювати бюджет за рахунок підвищення зборів з малого бізнесу. Дії Уряду повинні бути сконцентровані на національному патріотизмі та підтримці підприємців. Необхідно дати українцям можливість працювати в своїй країні, розвивати її, а не їхати за кордон. Паралельно, на рівні держави і кожної області, потрібно стимулювати розвиток великих підприємств, залучати нові інвестиції та створювати робочі місця.

Як аргумент, з 2010 по 2013 роки на Сумщині працювала формула «ефективного трикутника»: влада-бізнес-громада. Влада створювала комфортні умови для роботи бізнесу. У результаті — регіон отримує інвестиції, бюджет — додаткові надходження, а території — позабюджетні кошти для розвитку», — коментує політик.

Юрій Чмирь переконаний: тільки стратегічні рішення і дії допоможуть наповнити бюджет країни і вирішити складну економічну ситуацію.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: