Які авто купують у Сумах: ТОП-5 моделей жовтня

29.11.2018

Минулого місяця в Сумах і області зареєстрували 125 нових автомобілів, на кожен з яких в середньому витрачали по 25 тисяч доларів.

Майже половина зареєстрованих у регіоні машин мали ціну до 17 тисяч доларів, а середня вартість автомобіля в регіоні склала 25 тисяч доларів США. Це найнижчий показник серед усіх регіонів. Для порівняння, найдорожчі авто купували в Одесі – середня вартість 35 тисяч доларів США.

Минулого місяця у регіоні сума витрат на покупку нових машин склала 3 мільйони доларів, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання, – повідомляє аналітичний відділ сайту з продажу автомобілів RST.ua. Найпопулярнішими серед жителів Сум були автомобілі французької марки Renault. У регіоні зареєстрували 28 таких авто на суму півмільйона доларів. Також популярними були Toyota і Kia. Серед моделей бестселером став кросовер Renault Duster.

Загалом, минулого місяця в Україні зареєстрували майже 7 тисяч нових легковиків. Сумарна вартість цих машин перевищила 200 мільйонів доларів США, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання. Доля продаж автомобілів з дизельними двигунами минулого місяця склала 33%. Найбільше користуються попитом такі машини у Чернівцях, де частка дизельних авто склала 49%.

Нагадаємо, у січні-вересні цього року в Сумах та області зареєстрували майже тисячу нових авто. Кожне з них в середньому коштувало 26 тисячі доларів. За 9 місяців сума покупок у регіоні склала 24 мільйони доларів без врахування ціни додаткового обладнання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: