Підривача банкомату на Хіммістечку не випустили під домашній арешт

29.11.2018

У Зарічному районному суді Сум продовжили тримання під вартою чоловіка, якого обвинувачують у підриві банкомату на Хіммістечку. Подія сталася 23-го лютого минулого року.

Про продовження тримання під вартою клопотала прокурор Олена Муха: «Наразі в судовому засіданні не допитані свідки, які відомі обвинуваченому, на яких може впливати останній, перебуваючи на свободі. Крім того, чоловік обвинувачується в особливо тяжких, насильницько-корисливих злочинах та злочині проти авторитету органів державної влади,що характеризується великою суспільною небезпекою та за який  передбачене покарання у вигляді довічного позбавлення волі».

Захисник обвинуваченого Євгеній Музичук не з’явився на засідання, тому сьогодні для захисту обвинуваченого залучили представницю центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Захисник Юлія Бурдюк клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту: «Наразі має місце зменшення ризиків, і клопотання, подане прокуратурою,ґрунтується здебільшого на абстрактній можливості впливати на свідків, але достовірними доказами це не підтверджено».

Суд постановив задовольнити клопотання прокурора і відмовити захиснику обвинуваченого. Таким чином, обвинувачений залишиться в слідчому ізоляторі до 16-ї години 26 січня. Наступне судове засідання відбудеться 9 січня 2019 року. 23 лютого минулого року у Сумах на Хіммістечку підірвали банкомат і підстрелили поліціянта. Прокуратур інкримінує обвинуваченому чоловіку  загалом підрив восьми банкоматів у Сумах та області з викраденням понад 800 тисяч гривень та поранення співробітника служби охорони. Якщо вину чоловіка доведуть, йому загрожує від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Джерело: https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: