У Сумах дівчина “вибивала” з людей тисячі доларів

29.11.2018

У ході проведення поліцейських оперативно-профілактичних заходів, направлених на попередження шахрайств, працівники карного розшуку Сумського відділу поліції затримали 25-річну жительку Білопілля. Молода особа прагнула жити красиво, проте бажання працювати не мала. Тож і взялася «заробляти» гроші, одурюючи людей.

Зловмисниця телефонувала на стаціонарний телефон, переважно пенсіонерів, і, видаючи себе за родичку, доньку, онуку, іноді за сестру, повідомляла, що постраждала в аварії й тепер на лікування терміново потрібні гроші. Ті, хто потрапляв у шахрайську павутину зловмисниці, передавали їй по дві тисячі євро, або по тисячі доларів США, або ж по кілька тисяч гривень. Причому за грошима шахрайка сама не приходила, а присилала зовсім сторонню особу – таксиста, який нічого не відаючи про злочинні оборудки, забирав за вказаною адресою пакунок з грошима та передавав їх зловмисниці в іншому місці.

На здобуті злочинним шляхом гроші молода жінка шикувала: винаймала в Сумах недешеві квартири, гарно вдягалася, дорого пила та їла.

Таким чином за три місяці шахрайці вдалося одурити не менше десятка людей. Ще понад двадцять не повірили зловмисниці, і завдяки цьому зберегли свої заощадження, подекуди немалі. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 та ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Слідчий поліції вже оголосив підозру зловмисниці у скоєнні нею п’яти шахрайств, по інших епізодах злочинної діяльності слідчі дії тривають. А розкішні апартаменти зловмисниці довелося змінити на скромну камеру з заґратованим віконцем у слідчому ізоляторі. 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: